Viaceré mestá rozsvietia na Mikuláša vianočné stromy na námestiach

04.12.2011 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou/Humenné/Michalovce 4. decembra (TASR) - Viacero zemplínskych miest zaplní v nasledujúcich dňoch atmosféra prichádzajúcich Vianoc. Samosprávy sa chystajú zorganizovať na svojej pôde viacero koncertov, otvoria tradičné trhy, zimné jarmoky a slávnostne rozsvietia vianočné stromčeky na námestiach.
Ako TASR informovala hovorkyňa michalovskej radnice Iveta Palečková, Vianočné trhy v meste sú na programe v dňoch 16. až 17. decembra. K rozsvieteniu vianočného stromčeka dôjde pred Mestským úradom podľa jej slov v tradičnom termíne, a to 6. decembra. Súčasťou decembrových podujatí v Michalovciach bude aj viacero koncertov či krst knihy o maliarovi Zemplína - Teodorovi Jozefovi Moussonovi.
Slávnostné rozsvietenie vianočného stromčeka sa uskutoční v utorok 6. decembra aj na námestí v Humennom. \"Deň predtým je naplánovaná akcia pre deti materských škôl (MŠ) pred Mestským kultúrnym strediskom, v rámci ktorej Mikuláš na koči rozvezie po škôlkach sladké prekvapenia. Neskôr je pre deti MŠ naplánovaný vianočný koncert,\" informovala TASR hovorkyňa humenskej radnice Slavěna Vorobelová.
Vianočné trhy v meste sa uskutočnia podľa jej slov v dňoch 8. až 10. decembra. Podľa posledných údajov tu obsadia 22 predajných stánkov remeselníci, 11 bude poskytovať občerstvenie a rôzne druhy tovarov ponúkne návštevníkom trhov ďalších 123 stánkov.
Zimný jarmok odštartuje vo Vranove nad Topľou 7. decembra o 15.00 h primátor mesta Ján Ragan. Pred Domom kultúry následne vystúpi viacero hudobných interpretov. Kultúrny program bude na tom istom mieste pokračovať aj nasledujúci deň so začiatkom o 10.00 h. Stánky trhovníkov v počte 170 budú okrem občerstvenia a rôznych druhov tovarov ponúkať aj výrobky včelárov, košikárov či kožušníkov.
Množstvo detí vranovského regiónu si v týchto dňoch nenechalo ujsť na pôde Mestského domu kultúry, podobne ako aj po minulé roky hudobno-zábavný program s názvom Pesničkový Mikuláš. Predstavenie s 15-ročnou históriou, plné spevu a vtipných scénok, odštartoval Mikuláš s čertom Brumtelášom vo štvrtok 1. decembra. Posledné vystúpenie pre žiakov základných škôl je naplánované na pondelkové (5.12.) dopoludnie.
 

Vyberte región